Oud-leden


VOORHEEN LEDEN VAN DUTCH ORGANIC CHOIR:

Wowie, DOC bestaat alweer drie jaar! Dus zijn er inmiddels ook ex-leden. Fantastische zangers die voor altijd een beetje DOC zullen blijven, en die we hier graag in de spotlight zetten:

SUZANNE MATEYSEN

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-6DOC 2014-2017. Suzanne studeert af aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam, waar ze haar stem ontwikkelt in verschillende stijlen. Ze schrijft en zingt daarna ondermeer 150 x het Googlelied voor prominente Nederlanders op Radio 1. Ze komt erachter dat het nog veel leuker is om niks voor te bereiden en componeert ter plekke met een loopstation (sampleapparaat), waarmee ze vocaal improviserend haar muziek vastlegt.

Hiermee treedt ze op in het theater, op festivals (Meemaakmuziek) en bij bedrijven (lied op maat.)  Is fan van Beyoncé, vanwege haar onnavolgbare zang, en van de meester van de stem, Bobby McFerrin, bij wie ze in 2014 in New York een workshop volgt Naast performer werkt ze ook als zangdocent, coach en regisseur. 

www.suzannemateysen.nl

PETRA PIECK

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-7

DOC 2015-2017. Van een rondslingerende blokfluit en zingen in de auto op weg naar oma tot spelen bij de fanfare en zingen bij een aantal koren: dat zijn Petra’s eerste stappen in haar muzikale biografie. In haar studententijd begint ze haar eigen band, maakt poëzie-muziektheater, doet een cursus boventoonzang en volgt diverse zang- en klankworkshops. Ook maakt ze de nodige meters met close harmony-groep Divina en meer recent met vrije-improvisatiegroep Genetic Choir, met wie ze in 2016 een aantal optredens en workshops verzorgt in Japan.

CHRISTEL MEIJER

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-12

DOC 2015-2017. Christel is vocalist en (song)schrijver. Haar muziek beweegt zich op het grensvlak van jazz en theatrale pop. Na haar conservatoriumopleiding woont zij periodes in Edinburgh en Brussel, waar zij zowel jazzsessies, open mics als de theaterwereld verkent. Terug in Amsterdam voelt Christel zich nog steeds tussen deze verschillende scenes in zweven.

Ze brengt een elektronisch album uit met Jaffa, voegt zich bij Pangaea, een vocal group voor wereldmuziek, en schakelt over naar het schrijven van Nederlandstalige liedteksten voor FIERE VROUWEN.

In DOC komt haar liefde voor a capella zang en improvisatie bij elkaar. Style free. Want, waarom zou je moeten kiezen?

www.christelmeijer.nl

DEIRDRE VAN DER WOLK

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-8

DOC 2016-2017. Na haar studie Docerend musicus Zang Lichte Muziek aan het conservatorium krijgt ze steeds meer interesse in vocal groepen en koren. Ze volgt diverse dirigeercursussen en staat voor zowel kinderkoren als grote popkoren. In 2015 start ze haar eigen vocalgroep Vocal Easy. Hiernaast zingt ze onder de naam Deirdra zelf met combo, en Andrew Sisters songs in diverse damesformaties met Big Band.

Ook treedt ze op met songs van haar album Droom, die je kunt horen op Spotify en op haar website www.deirdra.nl

MARIËLLE HINTZEN

thumb_foto-marielle_1024

DOC 2015-2017. In haar werk staat improvisatie centraal: Mariëlle is acteur en muzikant bij Playbacktheatre Résumé (zang, bugel, accordeon, percussie) en koordirigent. Ze geeft zang- en spelimprovisatie workshops aan koren en in het onderwijs. Daarnaast heeft ze een praktijk voor somatisch stemwerk aan huis, waar de mooiste liederen worden gezongen door mensen die dachten dat ze niet konden zingen.
Mariëlle ziet in DOC een heerlijke speeltuin, waarin uitersten in karakter en muzikale achtergrond samenkomen. Elke repetitie is een nieuwe ontmoeting vol vocale verrassingen.

VERA WESTERA

Vera Westera is een veelzijdige zangeres die haar stem moeiteloos laat bewegen door het oneindige universum tussen jazz en pop.
Deze meervoudig winnares van diverse vocale jazzprijzen studeerde twee keer af aan het conservatorium in Arnhem, en heeft met vele muzikanten het podium gedeeld om haar virtuoze stemgeluid in allerlei bezettingen te laten klinken. Ze zong met o.a. Martin Fondse, Michiel Braam en Vadim Neselovskyi, en heeft les genomen van Kenny Werner, Dave Holland en Rhiannon – het improviseren is haar door deze grootheden met de professionele paplepel ingegeven.
Wanneer ze niet op het podium staat, geeft ze ook lessen en workshops, doet ze studiowerk en werkt ze zo nu en dan mee aan cd-opnames.
Naast haar eigen werk op de cd ‘A View Amazing’ is ze o.a. te horen op ‘Zoom Zoo’ van de Groove Troopers, ‘breakdown.yu’ van Biyuya Ensemble en ‘Fugitive Beauté’ van Bojan Vuletiç, met harpiste Zeena Parkins en trompettist Nate Wooley. Nieuw werk is in de maak en komt eraan!

www.verawestera.nl (under construction)