DOC Audities 2017: update!

UPDATE AUGUSTUS: extra auditie op 7 september! We hadden twee mooie avonden voor de zomer, maar we hebben nog altijd ruimte, in het bijzonder voor mannen!

Ben jij die getalenteerde man of vrouw, podium/theaterbeest die lekker kan zingen, dat zangervaring heeft in vocal groups of koren, muzikaal kan improviseren, ambitieus is om zich te ontwikkelen en initiatief durft te nemen in een dynamische groep die werkt met roterend leiderschap?

 DOC, verse winnaar ‘most innovative performance’ op het Aarhus Vocal Festival, heeft ambitieuze plannen voor 2018: niet alleen zijn we bezig met concerten en workshops door heel Europa, ook gaan we voor het eerst een volledige voorstelling ontwikkelen in onze eigen unieke mix van geïmproviseerde en gecomponeerde muziek.

En wij hebben plek voor jou! DOC, nu met 12, wil groeien naar 16. Neem contact met ons op en kom auditie doen. Repetities op donderdagavond (19:45 – 22:30 uur) in Utrecht.

Wij vragen:

 • een goede zangstem, zowel in samenzang als solistisch;
 • een stel goede oren, nodig voor koorzang (blenden) en improvisatie;
 • professionele werkhouding: DOC repeteert wekelijks 2½ uur en vraagt daarnaast voorbereiding thuis;
 • inzet op organisatorisch gebied. DOC kent geen bestuur, leden verdelen onderling de klussen.

Het is fijn als je…

 • ervaring hebt met improviseren, maar niet noodzakelijk: wij trainen improvisatie op verschillende manieren en blijven telkens leren. Ervaring kun je wellicht ook bij ons opdoen. Wel handig: een beetje lef om jezelf te laten zien en om fouten te durven maken. want: No guts, no glory;
 • arrangementen kunt maken voor meerstemmig koor (SATB of meer) en/of ideeën hebt voor originele composities;
 • ervaring hebt met beatbox/vp of andere speciale vocale technieken beheerst.

Wij bieden:

 • Een inspiratievolle omgeving waarin je wordt uitgedaagd je grenzen op te zoeken: wij zien graag wat jij kan en we delen onze kennis en vaardigheden (ook dat is roterend leiderschap)! Vaak zijn onze repetities een aaneenschakeling van mini-workshops met afwisselend zang, ritme en improvisatie. Elk lid heeft zijn of haar eigen expertise die hij/zij deelt met de groep. Wat is jouw unieke vaardigheid?;
 • Een groep talentvolle zangers, gemengd professionals en gevorderde amateurs, met wie het geweldig muziek maken is;
 • Verdieping in zangtechniek en vocal instant composing, samen met internationale top-coaches, waaronder Peder Karlsson en Merel Martens. Een tweetal DOC-leden volgt op dit moment het Vocal Leadership programma (Fontys/Codarts) en zal de daar opgedane kennis ook met de groep delen.

DOC heeft de ambitie om in 2018 verschillende keren internationaal op te treden en workshops te geven; Verder is de ambitie om toe te werken naar een unieke avondvullende voorstelling in 2019.

DOC repeteert wekelijks op donderdagavond in Utrecht (19:45 – 22:30 uur). DOC-leden komen van heinde en verre (Arnhem, Amsterdam, Eemnes, Texel) en een lift naar t station is zeer goed mogelijk (mocht je OV-reiziger zijn).

Ook fijn: omdat er geen dirigent of muzikaal leider is die betaald moet worden (we doen immers alles zelf als groep), zijn de repetitiekosten minimaal.

Audities zijn op donderdagavond. Na auditie volgt een proeftijd.

Mail auditions@dutchorganicchoir.nl voor een afspraak om auditie te doen, of om meer info.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 comments on “DOC Audities 2017: update!

 1. Hi. Wat een geweldige oproep. Ik kan goed zingen, solistisch als in koor. Heb met beide veel ervaring. Een 2e stem meezingen geen probleem. Ik kan alleen geen arrangement voor een groep schrijven. Om dat te trainen ben ik nooit aan toegekomen! Verder klinkt het geweldig! Woonplaats is Nijmegen maar dat is voor mij geen probleem!
  Als er interesse is kom ik graag auditie doen!
  Lieve groet,
  Linda de Wit
  http://Www.lindadewit.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.