Wie


DUTCH ORGANIC CHOIR BESTAAT UIT

SANDER GIELING

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-15

Sander is sinds zijn vroege jeugd actief als zanger, acteur en danser. Zijn liefde voor muziek ontwikkelt hij aanvankelijk in cabaret, klassieke muziekproducties, rockbands en musicals. Als zanger en/of muzikaal leider krijgt Sander bekendheid met a capella formaties Touchdown, NRG, Rave, The Dutchmen en Vocal Group KIX. Sander coacht zanggroepen en verzorgt workshops voor koren en ensembles op het gebied van improvisatie, ritme en performance. Hij is daarnaast bestuurlijk actief als voorzitter van de Stichting “Vocal Pop & Jazz Days” en als één van de drijvende krachten achter stichting EduVox, waar hij werkt aan vocale muziekeducatie en aansprekende zangprojecten, zoals afgelopen seizoen “The JazzBox” onder leiding van Jesper Holm.

www.vpjd.nl – www.eduvox.nl –  www.vocalvibes.nl

MARIJE VAN AKEN

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-13

Marije zingt in 2014 in het koorproject Into The Light, olv Merel Martens. Daar krijgt ze de smaak van het samenzingen te pakken en wil meer dan “alleen” nootjes van blad lezen. Het Dutch Organic Choir is precies wat ze zoekt!

Tref je haar in een melancholieke bui dan zingt ze vaak over persoonlijke onderwerpen, en anders gooit ze graag wat humor in de muzikale mix.

Als ze even niet zingt, spreekt ze professioneel luisterboeken in voor aanbieders als Storytel.

www.destemvanmarije.nl

MATHIEU VULTO

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-14

Muziek maken en de vonk overbrengen, dat is de passie van Mathieu. Al doe je dat alleen met een schudeitje, het maakt hem niet uit. Het allermooiste: zingen & scatten, improviseren met je stem en bij andere mensen een glimlach op hun gezicht toveren. Samen met anderen iets overbrengen dat puur en authentiek is, dat maakt hem blij. Thuis staat zijn woonkamer vol met muziekinstrumenten, van jembe tot saxofoon, van piano tot trompet. Deze muzikale duizendpoot kan bij DOC zijn struisvogelei kwijt. “Iedereen hier heeft iets eigens, iets moois en unieks. Maar de magie zit hem in wat we er samen van maken”. En hoe! Hij nodigt je uit!

LISA KÉ

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-11

Lisa Ké is zangeres en songwriter. Sinds haar studie zang (pop en jazz) op het conservatorium in Arnhem staat ze op de planken met verschillende bands in binnen- en buitenland. Daarnaast werkt ze graag samen met muzikanten, producers en andere zangers, om het beste uit haar liedjes en zichzelf te halen.

Bij DOC is ze dan ook helemaal op haar plek. Er is ruimte voor eigen muziek, samen arrangeren, nieuwe ideeën opdoen en heerlijk met elkaar zingen.
In mei 2016 kwam haar debuut EP uit: ‘Way of the Water’. Op de EP release zorgde DOC voor kippenvel met een acappella versie van het nummer ‘Sandy’, als verrassing gezongen vanuit de zaal. Het plezier in zingen geeft ze graag door als zangcoach.

www.lisake.com – www.facebook.com/lisakezermusic

DRIEK HEESAKKERS

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-10

Driek is een eclectische muzikale veelvraat die net zo lief moderne vocale muziek maakt met MAZE als opera met een twist uitvoert met Naastcarré. Hij zingt, schrijft en componeert.

Driek maakt al zijn hele leven muziek. Als bassist ontdekt hij via punk, rock en pop de jazz en klezmer, en speelt meditatieve muziek in een ashram in India. Bij het Amsterdamse Crea komt hij er uiteindelijk achter dat van alle instrumenten de stem hem het liefste is. In het Dutch Organic Choir komt voor hem alles samen: elke repetitie weer anders, altijd spannend, altijd feest.

driek.home.xs4all.nl

HANNEKE DE JONG

Hanneke de Jong is performer, theatermaker en songwriter. Het liefste doet ze alles tegelijk en combineert ze muziek, film en beeld tot één vertelling. Met haar heldere stem en melancholische songs destilleert ze de grote vragen van het bestaan tot kleine, intieme verhalen. William Shakespeare is haar grote held en reisgezel op haar ontdekkingstocht langs de mysteries van zijn tijdloze werk. Met haar ‘beeldconcerten’ weet zij, met poëtische eenvoud, het publiek voor zijn woorden te vangen en te ontroeren. Op het podium combineert ze haar intieme performance graag met de eigenwijze streken van andere performers. En daar is DOC!

www.hannekedejong.nl

 

KEES KOOL

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-5

Kees raakt besmet met het improvisatievirus in 2005. Hij ontmoet Rhiannon op een workshop van Bobby McFerrin, een rasimprovisator. Kort daarna komt hij in contact met Nicoline Snaas, en hij wordt lid van de door haar opgerichte groep ImproZo.

Omdat hij er nooit genoeg van krijgt zingt Kees ook met sYmprovoice, Rotterdam Improvoices, Playground èn Impro4Voices, èn studeert jaarlijks bij Rhiannon, Joey Blake en David Worm.

Hij geeft workshops, schildert en is dankbaar onderdeel uit te maken van de “singing tribe”.

CHANTAL SENNEMA

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-4

Chantal volgt de opleiding klassieke zang aan het Conservatorium van Zwolle. Sinds 1998 heeft ze een succesvolle zangpraktijk in Leusden. Ze volgt de opleiding in CVT (complete vocal technique) bij oa Catherine Sadolin en daarnaast E.V.T.S. (Estill voice training system) aan het Conservatorium van Utrecht, bij Alberto ter Doest en anderen.

Ze werkt lange tijd als docent zangtechniek bij onder andere de Frank Sanders Academie.

Als sopraansoliste zingt ze in concerten en producties in zowel klassieke als lichte muziek en is daarnaast te vinden op vocale festivals als workshopleidster of als jurylid. Naast dit alles is Chantal óók nog artistiek leider van Vocal Band Experience en, sinds kort, dirigent van Vrouwenkoor Amuse.