Wie


DUTCH ORGANIC CHOIR BESTAAT UIT

SANDER GIELING

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-15

Is sinds zijn vroege jeugd actief als zanger, acteur en danser. Zijn liefde voor muziek ontwikkelt hij aanvankelijk in cabaret, klassieke muziekproducties, rockbands en musicals. Als zanger en/of muzikaal leider krijgt Sander bekendheid met a capella formaties Touchdown, NRG, Rave, The Dutchmen en Vocal Group KIX. Sander coacht zanggroepen en verzorgt workshops voor koren en ensembles op het gebied van improvisatie, ritme en performance. Sander is daarnaast bestuurlijk actief als voorzitter van de Stichting “Vocal Pop & Jazz Days” en als één van de drijvende krachten achter stichting EduVox, waar hij werkt aan vocale muziekeducatie en aansprekende zangprojecten, zoals afgelopen seizoen “The JazzBox” onder leiding van Jesper Holm.

www.vpjd.nl – www.eduvox.nl –  www.vocalvibes.nl

MARIJE VAN AKEN

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-13

Zingt in 2014 in het koorproject Into The Light, olv Merel Martens. Daar krijgt ze de smaak van het samenzingen te pakken en wil meer dan “alleen” nootjes van blad lezen. Het Dutch Organic Choir is precies wat ze zoekt!

Tref je haar in een melancholieke bui dan zingt ze vaak over persoonlijke onderwerpen, en anders gooit ze graag wat humor in de muzikale mix.

Als ze even niet zingt spreekt ze, professioneel, luisterboeken in voor aanbieders als Storytel.

www.destemvanmarije.nl

MATHIEU VULTO

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-14

Muziek maken en de vonk overbrengen, dat is zijn passie. Al doe je het alleen met een schudeitje, het maakt hem niet uit. Het allermooiste: zingen & scatten, improviseren met je stem en bij andere mensen een glimlach op hun gezicht toveren. Samen met anderen iets overbrengen, wat puur en authentiek is, dan maak je hem erg blij. Thuis staat zijn woonkamer vol met muziekinstrumenten, van jembe tot saxofoon, van piano tot trompet. Deze muzikale duizendpoot kan bij DOC zijn struisvogelei kwijt. Iedereen hier heeft iets eigens, iets moois en unieks, maar de magie zit hem in wat we er samen van maken, en hoe! Hij nodigt je uit!

LISA KÉ

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-11

Lisa Ké is zangeres en songwriter. Sinds haar studie zang (pop en jazz) op het conservatorium in Arnhem staat ze op de planken met verschillende bands in binnen- en buitenland. Daarnaast werkt ze graag samen met muzikanten, producers en andere zangers, om het beste uit haar liedjes en zichzelf te halen.

Bij DOC is ze dan ook helemaal op haar plek. Er is ruimte voor eigen muziek, samen arrangeren, nieuwe ideeën opdoen en heerlijk met elkaar zingen.
In mei 2016 kwam haar debuut EP uit: ‘Way of the Water’. Op de EP release zorgde DOC voor kippenvel met een acappella versie van het nummer ‘Sandy’, als verrassing gezongen vanuit de zaal. Het plezier in zingen geeft ze graag door als zangcoach.

www.lisake.com – www.facebook.com/lisakezermusic

DRIEK HEESAKKERS

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-10

Is een eclectische muzikale veelvraat die net zo lief moderne vocale muziek (voorheen in The Amsterdam Vocals, tegenwoordig met Maze) opera met een twist uitvoert met het gezelschap Naastcarré. Hij zingt, schrijft en componeert.

Driek maakt al zijn hele leven muziek. Als bassist ontdekt hij via punk, rock en pop de jazz en klezmer, en speelt meditatieve muziek in een ashram in India. Bij het Amsterdamse Crea komt hij er uiteindelijk achter dat van alle instrumenten de stem hem het liefste is. In het Dutch Organic Choir komt voor hem alles samen: elke repetitie weer anders, altijd spannend, altijd feest.

driek.home.xs4all.nl

SUZANNE MATEYSEN

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-6Studeert af aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam, waar ze haar stem ontwikkelt in verschillende stijlen. Schrijft en zingt daarna ondermeer 150 x het Googlelied voor prominente Nederlanders op Radio 1. Komt erachter dat het nog veel leuker is om niks voor te bereiden en componeert ter plekke met een loopstation (sampleapparaat), waarmee je vocaal improviserend muziek vastlegt.

Treedt hiermee op in het theater, op festivals (Meemaakmuziek) en bij bedrijven (lied op maat.)  Is fan van Beyoncé vanwege onnavolgbare zang en Bobby McFerrin, de meester van de stem, bij wie ze in 2014 in New York een workshop volgde. Suzanne is naast performer ook zangdocent, coach en regisseur. 

www.suzannemateysen.nl

KEES KOOL

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-5

Raakte besmet met het improvisatievirus in 2005. Toen ontmoette hij Rhiannon op een workshop van Bobby McFerrin, een rasimprovisator. Kort daarna kwam hij in contact met Nicoline Snaas, en hij werd lid van de door haar opgerichte groep ImproZo.

Omdat hij er nooit genoeg van krijgt zingt Kees ook met sYmprovoice, Rotterdam Improvoices, Playground èn Impro4Voices, èn studeert hij jaarlijks bij Rhiannon, Joey Blake en David Worm.

Hij geeft workshops, schildert, leidt een school en is dankbaar onderdeel uit te maken van de “singing tribe”.

CHANTAL SENNEMA

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-4

Volgt de opleiding klassieke zang aan het Conservatorium van Zwolle. Sinds 1998 heeft ze een succesvolle zangpraktijk in Leusden. Ze volgt de opleiding in CVT (complete vocal technique) bij oa Catherine Sadolin en daarnaast E.V.T.S. (Estill voice training system) aan het Conservatorium van Utrecht, bij Alberto ter Doest en anderen.

Ze werkt lange tijd als docent zangtechniek bij onder andere de Frank Sanders Academie.

Als sopraansoliste zingt ze in concerten en producties in zowel klassieke als lichte muziek en is daarnaast te vinden op vocale festivals als workshopleidster of als jurylid. Naast dit alles is Chantal óók nog artistiek leider van Vocal Band Experience en, sinds kort, dirigent van Vrouwenkoor Amuse.

PETRA PIECK

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-7

Van een rondslingerende blokfluit en zingen in de auto op weg naar oma naar spelen bij de fanfare en zingen bij een aantal koren: dat waren Petra’s eerste stappen in haar muzikale biografie. In haar studententijd begon ze haar eigen band, maakte poëzie-muziektheater, deed een cursus boventoonzang en volgde diverse zang- en klankworkshops. Ook maakte ze de nodige meters met close harmony-groep Divina en meer recent met vrijeimprovisatiegroep Genetic Choir, met wie ze in 2016 een aantal optredens en workshops mocht verzorgen in Japan.

Zingen bij DOC betekent voor haar de verbinding maken tussen de wereld van Close Harmony en vrije improvisatie om zoals zanger en improvisator verder te groeien en muzikale werelden te ontdekken.

CHRISTEL MEIJER

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-12

Is vocalist en (song)schrijver. Haar muziek beweegt zich op het grensvlak van jazz en theatrale pop. Na haar conservatoriumopleiding woont zij periodes in Edinburgh en Brussel, waar zij zowel jazzsessies, open mics als de theaterwereld verkent. Terug in Amsterdam voelt Christel zich nog steeds tussen deze verschillende scenes in zweven.

Ze brengt een elektronisch album uit met Jaffa, voegt zich bij Pangaea, een vocal group voor wereldmuziek en schakelt over naar het schrijven van Nederlandstalige liedteksten voor FIERE VROUWEN.

In DOC komt haar liefde voor a capella zang en improvisatie bij elkaar. Style free. Want, waarom zou je moeten kiezen?

www.christelmeijer.nl

DEIRDRE VAN DER WOLK

20161001-dutch-organic-choir-zw-moom-photography-lowres-8

Na haar studie Docerend musicus Zang Lichte Muziek aan het conservatorium te hebben afgerond krijgt ze steeds meer interesse in vocal groepen en koren. Ze volgt diverse dirigeer cursussen en staat voor kinderkoren en grote popkoren. In 2015 start ze haar eigen vocalgroep Vocal Easy. Hiernaast zingt ze zelf met combo, onder de naam Deirdra, of Andrew Sisters songs in damesformaties met Big Band.

Ook treedt ze op met songs van haar album Droom, die je kunt horen op Spotify en op haar website www.deirdra.nl

MARIËLLE HINTZEN

thumb_foto-marielle_1024

zingt sinds 2015 bij DOC. Voor haar is DOC een heerlijke speeltuin, waarin uitersten in karakter en muzikale achtergrond samenkomen. Elke repetitie is een nieuwe ontmoeting vol vocale verrassingen.
Ook in de rest van haar werk staat improvisatie centraal: Mariëlle is acteur en muzikant bij Playbacktheatre Résumé (zang, bugel, accordeon, percussie) en koordirigent. Ze geeft zang- en spelimprovisatie workshops aan koren en in het onderwijs. Daarnaast heeft ze een praktijk voor somatisch stemwerk aan huis, waar de mooiste liederen worden gezongen door mensen die dachten, dat ze niet konden zingen.