Audities zomer 2016!

Update: deze auditieronde is inmiddels voorbij.

Na de komende concerten staan we echter wel open voor uitbreiding. Wil je je daarvoor vast aanmelden, of meer info, email ons op auditions@dutchorganicchoir.nl of facebook: facebook.com/dutchorganicchoir.

 

 

Dutch Organic Choir zoekt nieuwe zangers! 🙂 Audities op 16 en 23 juni

 

 

DOC is in september 2014 opgericht door Merel Martens en Peder Karlsson (ex-Real Group) en bestaat uit 13 ambitieuze zangers. We maken eclectische vocale muziek, met roterend leiderschap, vanuit het Organic Choir concept. We zingen originele composities en geïmproviseerde nummers. In onze concerten doen we veel aan publieksparticipatie om de luisteraars onder te dompelen in de ‘full organic musical experience’.

Het komende seizoen gaan we veel optreden, onder andere op festivals in Nederland en daarbuiten. Ook gaan we het DOC workshop concept verder uitbouwen. Klinkt interessant? Kom dan kijken op 19 mei in Toon Amsterdam, en kom op auditie op 16 juni!

We zijn op zoek naar:

Een bas.

Dappere zangers (m/v) in elke stemtype, met leiderschapsskills en een liefde voor stemimprovisatie. Vanwege de samenstelling van de groep gaat onze voorkeur uit naar mannelijke zangers.

Fearless improvisers/harmonisers (m/f) in any voice type, who don’t mind to step up and lead (in the broadest sense: not only musically during rehearsals or songs, but also organisation / production wise)

N.B…

 • Muzikaliteit en mindset zijn belangrijker dan ervaring
 • DOC repeteert wekelijks op donderdagavond in Utrecht.
 • Audities worden gehouden op donderdagavond, 19:45 – 22:15 in Utrecht.
Voor meer info, email ons op auditions@dutchorganicchoir.nl of facebook: facebook.com/dutchorganicchoir.

Spread the word!

 

2 comments on “Audities zomer 2016!

  1. Hallo Carwin,

   Interessante vraag, of DOC behoefte heeft aan een componist! We zoeken nadrukkelijk zangers die ook ervaring hebben in andere disciplines en componeren is daar een van.

   Met DOC maken we eclectische vocale muziek, met roterend leiderschap, en louter origineel materiaal. Dat beslaat het hele spectrum van 100% pure improvisatie in het moment (gebaseerd op improvisatievormen) tot volledig uitgeschreven composities, en daar tussen in; we hebben ook nummers die gedeeltelijk zijn uitgeschreven en gedeeltelijk worden geimproviseerd.

   Sommige composities zijn tijdens repetities ontstaan (uit een geslaagde vrije impprovisatie bijvoorbeeld), andere zijn geheel op bladmuziek aangeleverd door de componist. Er is kortom veel ruimte voor eigen materiaal. We hebben al een aantal goede componisten aan boord, maar juist door de werkwijze van DOC is er volop ruimte voor meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.